Wat is een Bullet Journal?

Veel gestelde vragen

Wat is een bullet journal?

Waar kan ik een Hieroglyphs Bullet Journal kopen?

Is het moeilijk om een Bullet Journal te beginnen?

Waarom is het zo handig om een Bullet Journal te gebruiken?

Waarom heeft het Hieroglyphs Bullet Journal extra stevig papier?

Wat is een habit tracker?

Wat zijn handige lijstjes?

Is Hieroglyphs Bullet Journal te vinden op social media?

Staat jouw vraag hier niet bij?


Wat is een bullet journal?

Het meest wordt een Bullet Journal gebruikt als dagboek, aantekeningenboek, schetsboek, to-do-lijst, planner en agenda. De kracht van bulletjournaling zit hem in het combineren van deze functies. Zo brengt het maken van dagboeknotities je vaak op ideeën over je toekomstplannen. Het maken van toekomstplannen leidt weer tot ideeën over concrete acties. Deze acties wil je zo noteren dat je ze ook daadwerkelijk gaat uitvoeren.

De eenvoudige methode maakt dit mogelijk en zorgt ervoor dat je notitieboek overzichtelijk blijft.

Rooster van puntjes
De pagina´s van een Bullet Journal zijn voorzien een rooster van kleine puntjes (bullets) waardoor je makkelijk rechte lijnen kunt trekken. Dit is handig bij het overzichtelijk maken van je aantekeningen.

Snelle notities met behulp van symbolen
De methode maakt gebruik van symbolen waarmee je je notities kunt markeren. Hierdoor worden je aantekeningen overzichtelijker en is het makkelijk je notities op een later tijdstip te ordenen.

Geïnspireerd en mindful leven
Het werken met een Bullet Journal is de perfecte manier om je leven naar je hand te zetten. Je eigen ideeën en creativiteit vormen het startpunt van een mindful en geïnspireerd leven.

<<  Vragen

Is het moeilijk om een Bullet Journal te beginnen?

Bulletjournaling is niet moeilijk. De Bullet Journal methode is juist ontworpen om het je makkelijk te maken. De methode is uitermate flexibel. Je kunt meteen beginnen en gaandeweg steeds meer van de methode gaan toepassen.

Achter in het Hieroglyphs Bullet Journal staat de methode uitgebreid uitgelegd: notatiewijze, snelloggen, ordenen, plannen, indexing. Als je maar een deel van de methode gebruikt of hem juist wilt uitbreiden kan dat prima.

<<  Vragen

Waarom is het zo handig om een Bullet Journal te gebruiken?

De meeste Bullet Journalisten gebruiken hun Bullet Journals afwisselend als dagboek, aantekeningenboek, to-do-lijst, planner en agenda. De kracht van bulletjournaling zit hem in het combineren van deze functies. Zo brengt het maken van dagboeknotities je vaak op ideeën over je toekomstplannen. Het maken van toekomstplannen leidt dan weer tot ideeën over concrete acties die je helpen je toekomstplannen te verwezenlijken. Deze acties wil je zo noteren dat je ze ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. De eenvoudige Bullet Journal methode zorgt ervoor dat je Bullet Journal overzichtelijk blijft en alles makkelijk terug te vinden is. De Bullet Journal methode helpt je je gedachten te ordenen en je leven te organiseren zodat je je dromen en wensen daadwerkelijk verwezenlijkt.

Kort samengevat: je Bullet Journal is er om het heden te organiseren, verslag te doen van het verleden en je toekomst te plannen en te verwezenlijken.

<<  Vragen

Waarom heeft het Hieroglyphs Bullet Journal extra stevig papier?

Het Hieroglyphs Bullet Journal is gemaakt met extra stevig papier (100grams). De meeste andere Bullet Journals zijn gemaakt met wat dunner papier (70 of 80grams). Het nadeel hiervan is dat de pagina´s sneller doorschijnen of doordrukken.

Doorschijnen is het verschijnsel dat je door de pagina heen kunt zien wat er aan de andere kant geschreven is. Doordrukken is vervelender, dan komt de inkt zelf door het papier heen. Het Hieroglyphs Bullet Journal heeft extra stevig papier (100grams). Daardoor zul je minder snel last hebben van zowel doorschijnen als doordrukken. Bij het gebruik van een balpen of potlood zul je van beide verschijnselen sowieso geen last hebben. Gebruik je stiften of fijnschrijvers dan kan doorschijnen of doordrukken toch enigszins optreden. Het is daarom raadzaam om achter in je Journal een testpagina te reserveren. Als je pennen en stiften gaat aanschaffen neem je Journal dan mee naar de kantoorboekwinkel en probeer ze daar eerst uit. De meeste kantoorboekwinkels vinden het goed als je de pennen en stiften eerst even probeert voordat je ze aanschaft.

<<  Vragen

Wat is een habit tracker?

Habbit trackers zijn handig als je jezelf wilt stimuleren om gezonde gewoonten aan te leren. Denk daarbij aan: regelmatig sporten, yoga beoefenen, mediteren, op tijd naar bed gaan, genoeg water drinken, minder alcohol, regelmatig in je Bullet Journal schrijven.

In het Hieroglyphs Bullet Journal staat een voorbeeld van een habit tracker met uitleg over hoe je hem kunt gebruiken.<<  Vragen
Wat zijn handige lijstjes?

Door in je Bullet Journal thematische lijsten (lijstjes) aan te leggen houd je informatie goed geordend bij elkaar. Stel iemand raadt je een goed boek aan. Dan is het handig om een lijst te hebben met boeken die je wilt lezen. Als je lijstjes aanlegt met voor jou belangrijke thema´s dan zul je boekentips, filmtips enzovoort niet snel vergeten. Het is een eenvoudige en uiterst praktische vorm van waardevolle informatie verzamelen.

De lijst van mogelijke thema´s van lijstjes is natuurlijk eindeloos. Het is aan te raden om het aantal lijstjes dat je aanlegt te beperken tot wat voor jou echt belangrijk is en wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Met de index van je Bullet Journal kun je ieder lijstje snel terugvinden dus je kunt een nieuw lijstje aanleggen op het moment dat zich informatie aandient.

  • boeken die je wilt lezen
  • films die je wilt zien
  • reisbestemmingen
  • dagtrips
  • bucket list
  • mogelijke studies
  • verlanglijstje
  • sinterklaaslijstje
  • vreemde woorden die je wilt onthouden
  • gratitudes (waar je dankbaar voor bent)
Meer voorbeelden van lijstjes zijn te vinden in het >> Hieroglyphs Bullet Journal

<<  Vragen
Staat jouw vraag hier niet bij?

We zijn benieuwd om te horen welke vragen er nog meer leven. Laat het ons weten.

Stuur een email naar : contact@hieroglyphs.nl

Informatie voor de boekhandel

<<  Vragen
<< Persoonlijke groei   |  Home  |   Blijf op de hoogte >>